Odpowiedz na: [SOLVED] Pakiet unetbootin w starej wersji 494?

Jesteś nowy na forum? Przeczytaj ...

Home Fora Forum wsparcia Oprogramowanie [SOLVED] Pakiet unetbootin w starej wersji 494? Odpowiedz na: [SOLVED] Pakiet unetbootin w starej wersji 494?

Moderator

Po serii kolejnych nieudanych prób, odniosę się, w miarę po kolei, do tego, co napisaliście.

Po dodaniu pakietu lib32-libpng12, jak napisał @napcok, udało się uruchomić binarkę unetbootin w wersji 494. Musiałem jednak uruchamiać w trybie sudo ./unetbootin-linux-494.bin (bez „sudo” wywalało mi błędy i Unetbootin-494 zawieszał się w środku kopiowania plików).

LiveUSB jest wygodne i dotychczas, przy tworzeniu instalek linuksowych (poza jednym przypadkiem) nie miałem z tym problemów. Płyt nie kolekcjonuję, jednak po ostatnich problemach, chciałem kupić płytkę DVD-RW (CD-RW posiadam, ale ta jest za mała na win7), ale niestety, w mojej miejscowości, nawet w MediaEpert coś takiego jest nieosiągalne. Wypalać płyty DVD-R nie chcę, bo Win7, ani nie jest czymś, co chciałbym mieć zawsze pod ręka, ani nie jestem na 100% pewny czy, tą wersję uda mi się w końcu uruchomić (choć w VirtualBox obraz startuje poprawnie, więc jest szansa, że się uda).

Obraz pobrałem ze strony podanej przez @Robert75. Obrazy wydają się być z oryginalnego źródła. (Dla W7-U-SP1-x64 sumy kontrolne sha1 i md5 porywają się z tymi, dostępnymi w sieci.)

Testowałem poniższe softy:
Pod Manjaro (64-bit):
woeusb,
unetbootin (fat32 i ntfs)
unetbootin-494 (fat32)
unetbootin-494 (ntfs – właśnie trwa kopiowanie plików „z zawrotną prędkością”. Jak szacuję, kopiowanie zakończy się za jakieś 43 godziny, więc raczej sobie odpuszczę. W wersji fat32 trwało to kilkanaście minut).
Universal-USB-Installer-1.9.8.0.exe (pod Wine)

Pod Windows XP Professional 32-bit (na komputerze 64-bit):
Universal-USB-Installer-1.9.8.0.exe,
unetbootin (fat32 i ntfs)
unetbootin-windows-494.exe (fat32 i ntfs)
YUMI-2.0.5.5.exe
YUMI-UEFI-0.0.0.8.exe
WiNToBootic
WinToFlash
WinSetupFromUSB
RMPrepUSB
Rufus
SARDU_322
Windows 7 USB/DVD Download Tool (niezainstalowany ze względu na brak możliwości zainstalowania Image Mastering API v2.0 dla XP 32-bit).

Manjaro [stable] LTS, Xfce - tego używam