Home › Fora › Forum wsparcia › Inne › [SOLVED] Autologin – skrypt Manjaro
- This topic has 2 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 4 months temu by Gary58.
- AutorPosty
- 19 lipca 2017 o 08:04 #5165Gary58Forumowicz
We have add a postlogin script to check if you use the autologin ,
if you don’t use this feature automatically we remove the annoing issue of the double shell:
one is your user and other is gdm user ( zombie shell )
WARNING(!) the autologin not work with this applied
see here for more info.
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=782832If you don’t want this simply remove this with :
sudo rm /etc/gdm/PostLogin/Default
Manjaro Team
Nie używam autologinu więc jak dobrze zrozumiałem usunąłęm plik „Default” ale został „Default.Sample” , który chyba jest jakąś informacją. Jego zostawić czy też usunąć?
19 lipca 2017 o 17:10 #5169azjaModerator… jak sama nazwa wskazuje: Default.Sample
… ja zostawiam wszelkiego rodzaju *.sample czy *.new. Nawet, jeżeli czegoś nie używam, używam spersonalizowanej konfiguracji lub własny skrypt, to jest informacja o domyślnym/zalecanym rozwiązaniu. Informacja, do której zawsze mogę zajrzeć, w razie potrzeby. Jeżeli nazywa się tak, jak się nazywa, to jest w celach informacyjno-przykładowych i sugeruję zostawić. A jeżeli te parę kilo (bo tyle zapewne waży) jest ci solą w oku, to możesz usunąć bez negatywnych konsekwencji.
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
19 lipca 2017 o 23:11 #5189Gary58ForumowiczOk. Dzięki zostawię.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.