Home › Fora › Forum wsparcia › Oprogramowanie › [Solved] Automatyczne uruchamianie i uśpienie laptopa
- This topic has 20 odpowiedzi, 4 uczestników, and was last updated 7 years temu by wiini.
- AutorPosty
- 26 października 2017 o 18:15 #6204wiiniForumowicz
Normalnie odpalałem skrypt z konsoli
sudo ./start_komputera 6:50
i po wpisaniu hasła laptop usypiał się i włączał o ustalonej godzinie, a startował z uruchomioną konsolą w której była komenda do palemoona i wszystko działało. Teraz nie startuje z konsolą tylko czysty pulpit.26 października 2017 o 21:06 #6205napcokAdministratorNo tak, skoro usypia bez konsoli to i budzi się bez niej.
W weekend spróbuję pobawić się tym u siebie – może coś się uda zdziałać.Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
26 października 2017 o 23:31 #6206napcokAdministratorU mnie działa na lapku, na blaszku nie budzi się :)
Powywalaj zbędne pierdoły ze skryptu, jak clear, echo itp. (te wypisujące coś na konsolę)Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
27 października 2017 o 18:58 #6207wiiniForumowiczWyrzuciłem i działa. Trochę tego nie rozumiem bo nic się nie otwiera a gra jakby w tle ( mpv ustawiłem ). Mniejsza z tym jak, ważne, że działa.
Ślicznie dziękuję za pomoc.pozdrawiam
27 października 2017 o 19:06 #6208napcokAdministratorTak działa bez terminala, tak jakby w tle.
Jakbyś chciał wyłączyć (zabić) mpv, to odpal terminal i wpisz:killall mpv
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
27 października 2017 o 19:20 #6209wiiniForumowicz:) tak tak to wiem.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.