Home › Fora › Różności › Luźne rozmowy › Czy przy uzywaniu sterownikow zamkniętych nvidia potrzebny jest xorg.conf?
- This topic has 4 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 10 months temu by macieslaw.
- AutorPosty
- 15 stycznia 2017 o 18:53 #2665macieslawForumowicz
Mam zamknięte stery nvidia i w /etc/X11/xorg.conf mam ten plik. Czy on jest potrzebny do zamkniętych sterownikow czy tylko do nouveau?
distro Antergos
15 stycznia 2017 o 19:07 #2666pavbaranovForumowiczDla każdych sterowników. Nie powinno Cię to interesować dopóki działa.
15 stycznia 2017 o 19:09 #2668macieslawForumowiczDziwne bo z tego co pamietam to w manjaro ten plik xorg.conf byl pusty :)
15 stycznia 2017 o 19:20 #2673pavbaranovForumowiczPraktycznie nigdy nie jest „pusty” – działa automatyka Xów. W przypadku nvidia – taki plik jest tworzony. Jeśli działa – zostaw to. Nie powinno Cię to w ogóle interesować i zajmować Twój czas. Jeśli nie działa – to konkret co nie działa i co chcesz uzyskać.
15 stycznia 2017 o 19:25 #2674macieslawForumowiczNa razie działa. Używam pierwszy raz w zyciu Gnome Shell. Tutaj mam podobny problem „screen tearing” jak opisywałem kiedyś tutaj na forum, było tak na srodowisku kde.
I tak sobie kombinuje z tym https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA/Troubleshooting#Overclocking_with_nvidia-settings_GUI_not_workingW chrome przewijanie stron jakos nie klatkuje ale filmy HD w VLC czy Totem juz tak.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.