Home › Fora › Forum wsparcia › Inne › GKrellm – jak ustawić by znajdował się po lewej stronie ekranu?
- This topic has 2 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 6 years, 8 months temu by Zanonimizowany.
- AutorPosty
- 8 marca 2018 o 18:49 #7009ZanonimizowanyForumowicz
W jaki sposób można ustawić GKrellm, by znajdował się po lewej stronie ekranu?
Wiem, że się da, jednak w opcjach nie widzę. Szukałem w internecie, ale też niczego nie znalazłem.dzięki
pozdrawiam
pp8 marca 2018 o 19:59 #7010napcokAdministratorJeśli pytanie dotyczy Maboxa… to jest pewien problem…
1. Gkrellm w Mabox jest domyślnie w doku.
2. Obconf – umożliwiający konfigurację doku – w Maboxie niestety nie działa3. Możesz spróbować zainstalować obconf-qt… i w nim przekonfigurować dok Openbox-a
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
11 marca 2018 o 15:09 #7017ZanonimizowanyForumowiczW takim razie chyba odpuszczę. Zdaje się, że to właśnie za sprawą Obconf narobiłem sobie niezłego bigosu, kiedy to po pijaku wpadło mi do głowy, by uczynić pulpit „aktywnym”…
Swoją drogą szkoda, że nie umieściłeś GKrellm po lewej stronie. Moim zdaniem byłoby bardziej ergonomicznie. Niby pierdółka, ale zdarza się, że gdy korzystam z touchpada i przeglądam internet, to zamiast dobrać się do paska przewijania, aktywuję GKrellm. Nie przeszkadza aż tak bardzo, no ale…
Tak w ogóle, jestem bardzo zadowolony z Twojego dzieła, dzięki :-)
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.