Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › [SOLVED]Instalacja Manjaro na Asus G20
- This topic has 2 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 9 years temu by rafik.
- AutorPosty
- 16 listopada 2015 o 14:08 #814rafikForumowicz
Witam,
Mam problem z zainstalowaniem Manjaro(i nie tylko) na swoim komputerze. Do tej pory działałem na laptopie i z żadnym systemem nie było problemów. W chwili obecnej mam Asusa G20 i za nic żaden linux nie chce wystartować.
Konfiguracja kompa to:
Procesor: Intel i7 4790K
RAM: 16 GB
Grafika: EVGA GTX970 SC (być może tutaj jest problem)
Dysk: 1 TB SSD + 6TB HDDWszystkie próby uruchomienia LiveCD czy instalacji przeprowadzane z pendrive, ISO wgrywane rufus’em.
Dobrze jest do momentu ładowania systemu. tzn pojawia się grub z wyborem opcji i na tym koniec. nastaje ciemność monitory (są dwa 1 pod DP i 1 pod HDMI) wygasają, brak możliwości przełączenia się na konsolę żeby zobaczyć jakiś błąd czy coś…
Może ktoś z szanownych kolegów będzie mi w stanie coś poradzić :)
Systemy jakie próbowałem odpalić to: Manjaro Budgie/XFCE, elementaryOS, Fedora 23 i ubuntu 15.10 w każdym jednym przypadku efekt końcowy jest taki sam.
Próbowałem z jednym monitorem pod DP i hdmi i dalej nic.Pozdrawiam,
16 listopada 2015 o 20:36 #815napcokAdministratorMoże ten wątek po angielsku ci jakoś pomoże -> https://rog.asus.com/forum/showthread.php?57264-Linux-on-G20
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
18 listopada 2015 o 11:20 #816rafikForumowiczDzięki, pomogło.
Do zamknięcia… - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.