Jak skutecznie ustawić drukarkę (HP deskjet F735)?

Jesteś nowy na forum? Przeczytaj ...

Home Fora Forum wsparcia Sprzęt i sterowniki Jak skutecznie ustawić drukarkę (HP deskjet F735)?

Oglądasz 6 posty - 1 do 6 (z 6 ogółem)
  • Autor
    Oldtimer
    Forumowicz

Mam kłopot z drukarką HP deskjet F735 (podłączona przez USB). Hplip znajduje ją, a gdy chcę ją dodać, żąda uwiarygodnienia i odmawia dostępu, twierdząc, że nieprawidłowa autoryzacja. Co ciekawe program skanujący (Xsane) widzi urządzenie i komunikuje się z nim poprawnie, a ani Office Libre ani Gimp nie widzą drukarki. Co robić? (UWAGA: jestem kompletnie początkujący, to moja pierwsza potyczka z Linuxem)

pavbaranov
    Forumowicz

gdy chcę ją dodać, żąda uwiarygodnienia i odmawia dostępu, twierdząc, że nieprawidłowa autoryzacja

Jakiego używasz hasła do autoryzacji? Powinno to być Twoje hasło, a nie SU (root).

Oldtimer
    Forumowicz

@pavbaranov Podczas instalacji Manjaro zostałem poproszony o założenie loginu i ustalenie hasła. Tego właśnie hasła – z powodzeniem – używam do autoryzacji przy pobieraniu czy instalowaniu aplikacji.

pavbaranov
    Forumowicz

Przeglądarka -> wpisz adres: localhost:631 – jest widoczna, możesz dodać? Gdybyś miał problem – zerknij na notkę.
    Niektóre drukarki HP wymagają też hplip-plugin (nie wiem, czy akurat Twoja).

A tak w ogóle, to możesz pokazać zrzut ekranu gdy hplip odmawia Ci autoryzacji?

Oldtimer
    Forumowicz

Przesyłam sekwencję przy korzystaniu z hplip oraz ekran CUPS.

pavbaranov
    Forumowicz

Na pierwszym – jak dla mnie zbyt małe miniaturki.
    Pokaż:
    groups nazwa_użytkownika
    (tj. Twoja, tak jak się logujesz).

Oglądasz 6 posty - 1 do 6 (z 6 ogółem)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.