Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › Jak skutecznie ustawić drukarkę (HP deskjet F735)?
- This topic has 5 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 7 months temu by pavbaranov.
- AutorPosty
- 2 kwietnia 2017 o 13:29 #3415OldtimerForumowicz
Mam kłopot z drukarką HP deskjet F735 (podłączona przez USB). Hplip znajduje ją, a gdy chcę ją dodać, żąda uwiarygodnienia i odmawia dostępu, twierdząc, że nieprawidłowa autoryzacja. Co ciekawe program skanujący (Xsane) widzi urządzenie i komunikuje się z nim poprawnie, a ani Office Libre ani Gimp nie widzą drukarki. Co robić? (UWAGA: jestem kompletnie początkujący, to moja pierwsza potyczka z Linuxem)
2 kwietnia 2017 o 13:44 #3417pavbaranovForumowiczgdy chcę ją dodać, żąda uwiarygodnienia i odmawia dostępu, twierdząc, że nieprawidłowa autoryzacja
Jakiego używasz hasła do autoryzacji? Powinno to być Twoje hasło, a nie SU (root).
2 kwietnia 2017 o 16:39 #3421OldtimerForumowicz@pavbaranov Podczas instalacji Manjaro zostałem poproszony o założenie loginu i ustalenie hasła. Tego właśnie hasła – z powodzeniem – używam do autoryzacji przy pobieraniu czy instalowaniu aplikacji.
3 kwietnia 2017 o 10:51 #3431pavbaranovForumowiczPrzeglądarka -> wpisz adres: localhost:631 – jest widoczna, możesz dodać? Gdybyś miał problem – zerknij na notkę.
Niektóre drukarki HP wymagają też hplip-plugin (nie wiem, czy akurat Twoja).A tak w ogóle, to możesz pokazać zrzut ekranu gdy hplip odmawia Ci autoryzacji?
6 kwietnia 2017 o 14:16 #3483OldtimerForumowiczPrzesyłam sekwencję przy korzystaniu z hplip oraz ekran CUPS.
Attachments:
6 kwietnia 2017 o 14:34 #3486pavbaranovForumowiczNa pierwszym – jak dla mnie zbyt małe miniaturki.
Pokaż:
groups nazwa_użytkownika
(tj. Twoja, tak jak się logujesz). - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.