[SOLVED] KERNEL Fail !

Jesteś nowy na forum? Przeczytaj ...

Home Fora Forum wsparcia Oprogramowanie [SOLVED] KERNEL Fail !

Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
  • Autor
    Screwball
    Forumowicz

Witam mam ogólny problem, ponieważ podczas zmiany osa z 34bit na 64bity w środowisku XFCE padł mi rdzeń,
    mianowicie przechodziłem na wyższą wersję za pomocą systemu, ogólnie korzystając z instrukcji zamieszczonej na oficjalnej stronie manjaro, jednakże po zakończeniu instalacji, która przebiegła wydać by się mogło pomyślnie, system odmawia uruchomienia, a podczas ładowania wyświetla się komunikat kernel fail to run, mam live cd z linem, ale nie che ono się uruchomić. Mój komputer spełnia wszelkie wymagania.

Moderator

… nie znam oficjalnej instrukcji zmiany systemu z 32 na 64 bity, ale ja zrobiłem, to tak:
    # backup wszystkiego (home i etc, to minimum – moim zdaniem);
    # instalacja nowego systemu 64-bit’owego, na czysto;
    # restore home’a i etc (ten drugi wybiórczo, wybrane ustawienia);
    # instalacja/odtworzenie oprogramowania (na bazie własnej listy i zawartości cache’u pacman’a);
    # pozostałe działania uzupełniająco-dopieszczające.

… działa, chodzi, śmiga. Oczywiście, wcześniej sprawdziłem, za pomocą 'live’, czy sprzęt zechce pracować z wersją 64-bit’ową systemu. Sprawdzałeś? Standardy, oficjalna lista, etc. – to świat rzeczywistości życzeniowej. Rzeczywistość realna, to ta, której patronuje Tomasz Apostoł (ten, co nie wierzył i musiał zobaczyć).

Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi

pavbaranov
    Forumowicz

Witam mam ogólny problem, ponieważ podczas zmiany osa z 34bit na 64bity w środowisku XFCE padł mi rdzeń,

Czy mamy rozumieć, że masz obecnie uszkodzony procesor? A jeśli nie, to czy go wymieniłeś już po tej instalacji?

korzystając z instrukcji zamieszczonej na oficjalnej stronie manjaro

Możesz podać jakiś link? Na oficjalnej stronie Manjaro nie ma czegoś takiego.

wyświetla się komunikat kernel fail to run

Przydałby się pełniejszy komunikat, chyba, że to całość.

mam live cd z linem, ale nie che ono się uruchomić

A coś bliżej?

Screwball
    Forumowicz

Dzięki, ale nareperowałem już startup i live cd ruszyło, wydobyłem dane i zainstalowałem xfce na nowo w 64 bitach i już wszystko śmiga, ake dzięki za odpowiedź [Problem solved]

Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.