Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › [SOLVED] Klawiaturowa regulacja głośności w Openboxie
- This topic has 5 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 7 years, 6 months temu by pavbaranov.
- AutorPosty
- 19 maja 2017 o 14:27 #4017ZanonimizowanyForumowicz
Mam Thinkpada T400 i niestety w Maboxie nie działa regulacja głośności na klawiaturze. Zainstalowałem też Lxde i tam jest wszystko ok. Czy da się coś z tym zrobić? Ewentualnie, czy jest możliwość zainstalowania GKrellM pod Lxde?
19 maja 2017 o 15:00 #4019napcokAdministratorW Maboxie chyba jest odpalony w trayu applet volume-icon, spróbuj klinąć prawym i wejść w ustawienia (Preferences) -> Hotkeys i zaznaczyć VolumeUp VolumeDown
(ja mam pod ręką angielską wersje maboxa dlategotak piszę)
Gdzie zainstalowałeś LXDE? w Maboxie? czy jako drugą instalację?
Jeśli w Maboxie to nie musisz instalować gktrellma.
A da się go oczywiście zainstalować wszędzie.Przy okazji… możliwe że następna wersja Maboxa będzie miała zarówno openboxa jak i LXDE domyślnie ;)
I jeszcze jedna uwaga Mabox (i ogólnie OpenBox), nie jest raczej kierowany do początkujących użytkowników, raczej do średniozaawansowanych (sporo konfigurowania dokonuje się za pomocą plików).
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
19 maja 2017 o 15:09 #4020ZanonimizowanyForumowiczTak, LXDE zainstalowałem w Maboxie. Przy logowaniu mam wybór – LXDE lub Openbox.
Udało się. Chociaż użyłem nieco innego sposobu: najechałem na ikonkę głośności na pasku zadań, prawy klik i tam preferencje.
19 maja 2017 o 15:12 #4021napcokAdministratorTak, LXDE zainstalowałem w Maboxie. Przy logowaniu mam wybór – LXDE lub Openbox.
No to nie musisz instalować gkrellma bo masz go już zainstalowanego. aby uruchomić Alt+F2 i wpisz gkrellm, albo z menu. Dodanie do autostartu to musisz sobie już wyszukać bo nie pamiętam jak to jest w LXDE.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
19 maja 2017 o 15:22 #4022ZanonimizowanyForumowiczOk, dzięki :)
19 maja 2017 o 15:36 #4024pavbaranovForumowiczW Maboxie chyba jest odpalony w trayu applet volume-icon, spróbuj klinąć prawym i wejść w ustawienia (Preferences)
oraz
użyłem nieco innego sposobu: najechałem na ikonkę głośności na pasku zadań, prawy klik i tam preferencje.
są… tożsame :) Różnica w terminologii (także angielskiej i polskiej).
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.