Home › Fora › Forum wsparcia › Inne › [SOLVED] LibreOffice Writer nie podkreśla błędów
- This topic has 4 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 3 months temu by Zanonimizowany.
- AutorPosty
- 6 sierpnia 2017 o 21:37 #5574ZanonimizowanyForumowicz
LibreOffice Writer nie podkreśla błędów, w Maboxie. Porównywałem ustawienia z ustawieniami w Mincie i wszystko wygląda identycznie.
Szukałem pomocy w google, niestety żadna z rad u mnie nie skutkuje.
Słownik mam chyba zainstalowany (libreoffice-fresh-pl).7 sierpnia 2017 o 10:36 #5577aquilaModeratorW LO Narzędzia->Opcje->Ustawienia językowe->Pisownia->Opcje masz zaznaczone Automatyczne sprawdzanie?
Pokaż:pacman -Qs spell | sort
7 sierpnia 2017 o 20:25 #5581ZanonimizowanyForumowiczU mnie wygląda to nieco inaczej, tzn.:
Narzędzia->Opcje->Ustawienia językowe->Pisownia.
Tam ma ustawione Automatyczne sprawdzanieNatomiast po
pacman -Qs spell | sort
wyskakuje:
[me@me ~]$ pacman -Qs spell | sort a flexible API to implement the spell checking in a GTK+ application A spell checker designed to eventually replace Ispell A spelling and grammar checker, hyphenator and collection of related linguistic data for Finnish language A wrapper library for generic spell checking Hebrew spell-checker Polish dictionary for aspell Provides word-processor-style highlighting and replacement of misspelled words in a GtkTextView widget Spell checker and morphological analyzer library and program local/aspell 0.60.6.1-5 local/aspell-pl 20160809-1 local/enchant 1.6.1-2 local/gspell 1.4.1-1 local/gtkspell3 3.0.9-1 local/hspell 1.3-1 local/hunspell 1.6.1-1 local/libvoikko 4.1.1-1 [me@me ~]$
7 sierpnia 2017 o 23:29 #5582aquilaModeratorDoinstaluj hunspell-pl
PS. Jakiś mi się wkradł błąd. Ścieżka jest jak piszesz, poprawiłem swój post.
8 sierpnia 2017 o 07:42 #5583ZanonimizowanyForumowiczSerdecznie dziękuję. Już wszystko jest ok :-)
Można zamknąć. - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.