Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › [SOLVED] Manjaro XFCE nie działa dysk przenośny
- This topic has 6 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 8 years, 8 months temu by Dziemen.
- AutorPosty
- 8 marca 2016 o 21:28 #1169DziemenForumowicz
Jak w tytule po podłączeniu dysku HD przez USB manjaro wcale nie czyta mi tego dysku ktoś ma jakiś pomysł?
8 marca 2016 o 22:02 #1170napcokAdministratorIkona w trayu powinna sygnalizować podłączenie urządzenia. Jeśli nie to sprawdź w domyślnym menedżerze plików – nie wiem jak on się nazywa w Cinnamon.
Edit: Chodzi jednak o XFCE, a nie o Cinnamon jak było w tytule wątku. Zmieniłem tytuł.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
9 marca 2016 o 07:37 #1171DziemenForumowiczTo by było za proste :P ani w menadżerze nic nie ma ani na pasku nie wyskakuje. W cinnamonie miałem i działało teraz mam xfce i tak jakby porty usb mi nie chulają. :(
9 marca 2016 o 10:36 #1172aquilaModeratorZobacz czy masz zainstalowany udiskie
pacman -Q udiskie
jeśli nie to zainstaluj, jeśli tak to dodaj do autostartuudiskie &
11 marca 2016 o 18:37 #1183DziemenForumowicznic to nie zmieniło że zainstalowałem ;/ druga komenda również wpisana
EDIT: Temat ogarnięty :P poradaziłem sobie :P
11 marca 2016 o 19:02 #1184napcokAdministratorPodzielisz się rozwiązaniem? Czy wywalić ten wątek do śmietnika?
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
12 marca 2016 o 11:00 #1194DziemenForumowiczZainstalowałem ten program aquili oraz w ustawieniach manjaro xfce w zakładce urządzeń przenośnych włączyłem opcję montuj dyski wymienne. Bodajże tak to się nazywało :PP
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.