Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › [SOLVED] Nie widać kursora myszy
- This topic has 4 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 8 years, 7 months temu by majkelraz.
- AutorPosty
- 20 marca 2016 o 12:41 #1240majkelrazForumowicz
Witam,
jestem świeżakiem, po zainstalowaniu Manjaro 16.02 nie widać kursora, fizycznie jest bo na czuja można działać ale jest po prostu niewidoczny. To moja druga instalacja za pierwszym razem był pod ext2, zmieniłem na ext4 i zniknął, nie wiem czy to ma coś wspólnego. Dziękuję za pomoc.20 marca 2016 o 14:03 #1241napcokAdministratorJakie środowisko graficzne? Spróbuj jakoś wejść w Ustawienia i zmienić motyw kursora…
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
20 marca 2016 o 14:36 #1242majkelrazForumowiczCinnamon. Doszedłem do tego, że podczas pierwszej instalacji nie ustawiałem dodatkowego hasła administatora, a za każdym następnym razem tak i wtedy nie było kursora. Zainstalowałęm ponownie bez ustawienia dodatkowego hasła (system uruchamia się bez konieczności wpisania hasła) i kursor wrócił. Wiem, brzmi niedorzecznie ale działa. Pozdrawiam!
21 marca 2016 o 13:06 #1251oldfieldForumowiczA nie masz czasem karty graficznej INTELA ?
Jeżeli tak, to edytujesz plik
sudo kate /etc/X11/mhwd.d/intel.conf
i szukasz:
Section "Device" Identifier "Device0" Driver "intel" BusID "PCI:0:2:0" Option "AccelMethod" "glamor" Option "DRI" "3" EndSection
Zmieniasz w „AccelMethod” „sna” (jeżeli jest tak masz wpisane), na glamor lub uxa. DRI też możesz zrobić testowo na 3, tak, jak u mnie.
21 marca 2016 o 13:17 #1252majkelrazForumowiczTak intel. Dzięki za radę.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.