Home › Fora › Forum wsparcia › Podstawy › [Solved] pkgbrowser – błąd "undefined symbol"
- This topic has 3 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 9 years, 3 months temu by majo.
Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
- AutorPosty
- 25 lipca 2015 o 09:49 #601majoModerator
Od jakiegoś czasu nie mogę uruchomić pakietu pkgbrowser. Wyskakuje błąd jak poniżej:
pkgbrowser Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/pkgbrowser/main.py", line 9, in <module> sys.exit(app.run()) File "/usr/lib/pkgbrowser/pkgbrowser/app.py", line 114, in run app.window().setup() File "/usr/lib/pkgbrowser/pkgbrowser/app.py", line 58, in window from pkgbrowser.window import Window File "/usr/lib/pkgbrowser/pkgbrowser/window.py", line 16, in <module> from pkgbrowser.backend import ( File "/usr/lib/pkgbrowser/pkgbrowser/backend.py", line 13, in <module> from pkgbrowser import alpm, conf, utils ImportError: /usr/lib/pkgbrowser/pkgbrowser/alpm.cpython-34m.so: undefined symbol: AnnotateIgnoreReadsEnd
Maintainer pakietu sugeruje, że błąd jest gdzieś(?) u mnie ( link ).
Próbowałem odinstalowywać pakiet i instalować go ponownie na różne sposoby ( przez yaourt, pacman i za pomocą Pamac). Jednak zawsze pojawia się ten błąd.
Macie jakiś pomysł ?
Manjaro [stable] LTS, Xfce - tego używam
25 lipca 2015 o 18:21 #607aquilaModeratorSpróbuj tak, jako użytkownik:
yaourt -G pkgbrowser && cd pkgbrowser && makepkg -sirc
25 lipca 2015 o 20:22 #610pavbaranovForumowiczJaką wersję pythona masz w systemie i z jaką startuje pkgbrowser?
25 lipca 2015 o 23:43 #613majoModeratorDzięki za pomoc. Zbudowanie paczki od początku rozwiązało problem.
Mam pythona 3.4.3-2
Manjaro [stable] LTS, Xfce - tego używam
- AutorPosty
Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.