Home › Fora › Forum wsparcia › Oprogramowanie › [SOLVED] Problem z Geary (Układ ikon)
- This topic has 3 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 7 years, 4 months temu by Jaqobb.
- AutorPosty
- 10 lipca 2017 o 23:19 #4967JaqobbForumowicz
Hej!
Po zainstalowaniu Geary pojawił się jeden problem. Otóż, układ ikon (zamknięcie, minimalizacja, powiększenie) jest w innym miejscu niż normalnie aplikacje u mnie. Nie znam przyczyny błędu. Reboot oraz ponowne zamiany układu ikon w gnome shell również nie pomogły. Dodaje dwa zdjęcia do wizualizacji problemu. Jedno przedstawia układ ikon w Geary (niepoprawny), a drugie układ ikon w Google Chrome (poprawny).
Pozdrawiam, Jakub Zagórski
Attachments:
11 lipca 2017 o 10:19 #4972aquilaModeratorPrzy uruchomieniu w konsoli tez nic nie wypluwa?
11 lipca 2017 o 11:31 #4973pavbaranovForumowicz@aquila – Nic raczej nie wypluje – aplikacja działa prawidłowo.
@jaqobb – O ile pamiętam (pamięć ulotna, a z Gnome nie korzystam; jak sądzę masz to środowisko) – do bardziej zaawansowanego ustawiania w Gnome można się posłużyć albo gsettings (jeśli ktoś wie co i jak), albo gnome-tweak-tool. Dlaczego geary ustawia przyciski po prawej (Ty jak rozumiem chcesz po lewej) – bladego pojęcia nie mam. Niemniej jednak za „rysowanie” obu aplikacji (Geary i Chrome) odpowiada co innego. Jak zatem ustawione są owe przyciski w innych aplikacjach Gtk?11 lipca 2017 o 11:33 #4974JaqobbForumowiczHej!
Generalnie to nic się złego nie dzieję podczas włączania. Na szczęście problem jakoś sam się rozwiązał, nawet nie wiem jak. Prawdopodobnie reboota nie załapało i dopiero po kilku następnych układ ikon się przestawił. Mimo wszystko dzięki za próbę pomocy!
Pozdrawiam, Jakub Zagórski
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.