[SOLVED] Problem z Geary (Układ ikon)

Jesteś nowy na forum? Przeczytaj ...

Home Fora Forum wsparcia Oprogramowanie [SOLVED] Problem z Geary (Układ ikon)

Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
  • Autor
    Forumowicz

Hej!

Po zainstalowaniu Geary pojawił się jeden problem. Otóż, układ ikon (zamknięcie, minimalizacja, powiększenie) jest w innym miejscu niż normalnie aplikacje u mnie. Nie znam przyczyny błędu. Reboot oraz ponowne zamiany układu ikon w gnome shell również nie pomogły. Dodaje dwa zdjęcia do wizualizacji problemu. Jedno przedstawia układ ikon w Geary (niepoprawny), a drugie układ ikon w Google Chrome (poprawny).

Pozdrawiam, Jakub Zagórski

Moderator

Przy uruchomieniu w konsoli tez nic nie wypluwa?

pavbaranov
    Forumowicz

@aquila – Nic raczej nie wypluje – aplikacja działa prawidłowo.

@jaqobb
    – O ile pamiętam (pamięć ulotna, a z Gnome nie korzystam; jak sądzę masz to środowisko) – do bardziej zaawansowanego ustawiania w Gnome można się posłużyć albo gsettings (jeśli ktoś wie co i jak), albo gnome-tweak-tool. Dlaczego geary ustawia przyciski po prawej (Ty jak rozumiem chcesz po lewej) – bladego pojęcia nie mam. Niemniej jednak za „rysowanie” obu aplikacji (Geary i Chrome) odpowiada co innego. Jak zatem ustawione są owe przyciski w innych aplikacjach Gtk?

Forumowicz

Hej!

Generalnie to nic się złego nie dzieję podczas włączania. Na szczęście problem jakoś sam się rozwiązał, nawet nie wiem jak. Prawdopodobnie reboota nie załapało i dopiero po kilku następnych układ ikon się przestawił. Mimo wszystko dzięki za próbę pomocy!

Pozdrawiam, Jakub Zagórski

Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.