Home › Fora › Forum organizacyjne › Rozwój strony oraz forum › [SOLVED] Pytanie do Adminów: dodawanie przedrostka [Solved] do tematu
- This topic has 5 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 6 years, 8 months temu by azja.
- AutorPosty
- 28 lutego 2018 o 10:14 #6968majoModerator
Pytanie do Adminów:
Czy jest możliwość ustawienia skryptu Forum tak, aby autor wątku, nawet po kilku dniach, mógł samodzielnie dodać przedrostek [Solved] do tematu wątku?Manjaro [stable] LTS, Xfce - tego używam
28 lutego 2018 o 11:10 #6969napcokAdministratorNiestety nie, to proste forum – a jak ustawiliśmy możliwość edycji postów na długi czas to zdarzały się trolle, które zmieniały swoje posty po długim czasie i robił się niestety bajzel.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
17 marca 2018 o 11:30 #7053majoModeratorA może udało by się, dać taką możliwość użytkownikom z odpowiednio długim stażem na Forum i ilością postów?
Wydaje mi się, że ta grupa użytkowników nie powinna przemienić się w złośliwe trolle.Manjaro [stable] LTS, Xfce - tego używam
17 marca 2018 o 14:44 #7057azjaModerator… i tak źle i tak niedobrze. Gdyby dać taką możliwość niektórym, to ktoś musiałby decydować, na podstawie jakich kryteriów i komu takie prawo przyznać. Trzeba by klarownie wyłuszczyć te zasady, aby nie było (a może raczej, aby zminimalizować ich ilość – wybaczcie mój brak wiary w gatunek ludzki) przypadków żali, że on ma, a ja nie. Wybór pomiędzy jasnym brakiem funkcjonalności i jej uzyskaniem (bezsprzecznie uzasadnionym), ale wiążącym się z potencjalnymi nieporozumieniami. Chyba, żeby wprowadzić jakąś kategorię pomiędzy user’em, a adminem, co wiązałoby się z większymi możliwościami (m.in. możliwością samodzielnego oznaczania post’ów jako rozwiązane). Ale i tak pozostaje problem sformułowania kryteriów.
P.S… oczywiście zawsze można przyjąć, jako kryterium, autorytarny i niepodważalny punkt widzenia admina. W końcu, nie chodzi tutaj o wybór na prezydenta kraju, więc takie rozwiązanie jest – moim zdaniem – dopuszczalne.
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
17 marca 2018 o 20:43 #7058napcokAdministratorSkrypt bbPress, który jest wtyczką forum dla WordPressa – na którym jest postawiona strona – jest dosyć prosty. Uprawnienia do edycji postów każdy ma na 24h, posty „nie swoje” mogą edytować tylko administrator i moderatorzy – obecnie to 3 osoby: ja – napcok, aquila i Ulther – czyli osoby, które też czasem dodają treści/newsy do strony.
Ja osobiście nie widzę przeszkód, aby nadać uprawnienia moderatorów stałym bywalcom jak np. kolega majo lub azja…
Tak więc nadaję Wam te uprawnienia, jeśli nie chcecie to protestujcie ;)Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
18 marca 2018 o 15:48 #7063azjaModerator… nie prosiłem, ale dziękuję. Jeżeli będę używał, to rozważnie. Na początek, muszę przywyknąć do większej iloci przycisków. To tak, jak przejście z myszy trój-przyciskowej do gamerskiej, z kilkunastoma ;-)
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.