Home › Fora › Środowiska graficzne › Inne › Zmiana ekranu blokowania Gnome Shell
- This topic has 4 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 10 months temu by napcok.
- AutorPosty
- 15 stycznia 2017 o 17:54 #2660macieslawForumowicz
Zmieniłem w Gnome Light-locker na xscreensaver. Przy usuwaniu light-locker zaciagnelo mi gnome-shell-extensions-status-menu-buttons. Tzn teraz w prawym górnym rogu nie ma ikonki do blokowania ekranu.
A na xscreensaver zalezalo mi zeby sluchac muzyki przy zablokowanym ekranie.
Da się zrobić jakiś przycisk albo plik żeby blokować ekran jednym kliknięciem?17 stycznia 2017 o 16:16 #2706macieslawForumowiczA jak dodać do autostartu te xscreensaver poprzez systemctl?
Czy można przypisać jakiś skrót do blokowania ekranu w pliku konfiguracjynym xscreensavera?17 stycznia 2017 o 16:22 #2707napcokAdministratorUsługi systemowe – uruchamiane przez system podczas startu (poprzez systemd), a usługi uruchamiane podczas startu „graficznej sesji” użytkownika to zupełnie inna „para kaloszy”. Zatem proponowałbym w tym wypadku poszukać informacji na temat autostartu programów w Gnome.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
17 stycznia 2017 o 16:29 #2708macieslawForumowiczTu w Gnome shell dziwnie sie dodaje programy do autostartu. Mozna wybrac tylko te z listy a nie mozna dodać wlasnego polecenia. Nie wiem jak to zrobic.
17 stycznia 2017 o 16:32 #2709napcokAdministrator - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.