Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › Autostart WIFI
- This topic has 3 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 1 months temu by pavbaranov.
- AutorPosty
- 6 października 2017 o 13:57 #6013partisantForumowicz
Witam,
Od razu przejdę do rzeczy,
Na najnowszym manjaro z LXDE, miałem od początku problemy z WIFI, ale jakoś dało radę, teraz żeby działało muszę za każdym razem po starcie systemu wklepywać komendę „modprobe b43” żeby wystartowało. Teraz jak zrobić, żeby moduł ten startował z systemem? Czytałem trochę próbowałem bez skutku, niby z blacklist jest usunięty.Dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc
6 października 2017 o 14:10 #6014pavbaranovForumowiczWszystkie niezbędne moduły winny być automatycznie podnoszone. Dlaczego nie jest podnoszony b43 przez udev – nie mam pojęcia. Być może to kwestia tego „czegoś”, co robiłeś od instalacji.
Niemniej jednak jeśli potrzebujesz jakiegoś modułu by się ładował automatycznie, który nie jest ładowany przy starcie, to w Archu (i dziesiątkach innych dystrybucji) robi się to tak jak opisane w wiki. Powinno wystarczyć nawet w Manjaro.6 października 2017 o 14:11 #6015partisantForumowiczCzytałem wiki i nie dałem rady, można jaśniej?
6 października 2017 o 16:14 #6016pavbaranovForumowiczZ całym szacunkiem, ale co tam nie jest jasne? Utworzyć plik z rozszerzeniem conf (nazwa jest obojętna, ale sensownie, by coś Ci mówiła), umieścić w podanym katalogu, w którym wpisać należy nazwę modułu do załadowania. Restart.
Innymi słowy – dla mnie proste. Jeśli twierdzisz, że „nie dałeś rady”, to musisz jednak dokładniej napisać w czym masz problem. - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.