Home › Fora › Środowiska graficzne › Fluxbox/Openbox › Mabox – błąd w menu obbrowser
- This topic has 3 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 6 years, 8 months temu by napcok.
- AutorPosty
- 11 marca 2018 o 15:30 #7018ZanonimizowanyForumowicz
Jak już wspominałem wcześniej, próbowałem kiedyś uczynić pulpit „aktywnym” (czyli żeby można było na nim umieszczać ikonki) i przy okazji popsułem kilka rzeczy, między innymi Menu. Kiedy najeżdżam teraz na Miejsca, wyskakuje okienko z błędem – <Nieprawidłowe wyjście z pipe-menu „obbrowser”>. Nie korzystam z tej funkcjonalności Menu, ale niech by było tak jak być powinno.
Jeżeli dobrze kombinuję, to pewnie gdzieś w /usr/bin/obbrowser jest błąd. U mnie wygląda on tak: https://pastebin.com/zbQQ071s
Jeżeli ktoś byłby tak miły (cały czas zakładam, że błąd jest w obbrowser) i podrzucił prawidłową zawartość pliku, ewentualnie wskazał błąd, to byłbym wdzięczny.12 marca 2018 o 00:11 #7022azjaModerator… uściślij temat wątku – jakie menu, jakie środowisko.
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
13 marca 2018 o 18:37 #7036ZanonimizowanyForumowiczMam Openboxa, czyli Maboxa.
Nie wiem jak to Menu bardziej fachowo nazwać, chodzi o analogiczne do Menu Start w Win XP.
13 marca 2018 o 20:00 #7037napcokAdministratorKonfiguracja pipe-menu obbrowser jest w pliku ~/.config/obbrowser/config.pl
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.