Mabox – błąd w menu obbrowser

Jesteś nowy na forum? Przeczytaj ...

Home Fora Środowiska graficzne Fluxbox/Openbox Mabox – błąd w menu obbrowser

Ten wątek zawiera 3 odpowiedzi, ma 3 uczestników, ostatnio zmodyfikowany przez napcok napcok 9 miesięcy temu.

Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)
  • Autor
    Posty
  • #7018

    piespawlowa
    Forumowicz

    Jak już wspominałem wcześniej, próbowałem kiedyś uczynić pulpit „aktywnym” (czyli żeby można było na nim umieszczać ikonki) i przy okazji popsułem kilka rzeczy, między innymi Menu. Kiedy najeżdżam teraz na Miejsca, wyskakuje okienko z błędem – <Nieprawidłowe wyjście z pipe-menu „obbrowser”>. Nie korzystam z tej funkcjonalności Menu, ale niech by było tak jak być powinno.
    Jeżeli dobrze kombinuję, to pewnie gdzieś w /usr/bin/obbrowser jest błąd. U mnie wygląda on tak: https://pastebin.com/zbQQ071s
    Jeżeli ktoś byłby tak miły (cały czas zakładam, że błąd jest w obbrowser) i podrzucił prawidłową zawartość pliku, ewentualnie wskazał błąd, to byłbym wdzięczny.

    Mabox/XFCE. Lenowo Thinkpad T400. 3GB RAM.

    #7022
    azja
    azja
    Moderator

    … uściślij temat wątku – jakie menu, jakie środowisko.

    Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi

    #7036

    piespawlowa
    Forumowicz

    Mam Openboxa, czyli Maboxa.

    Nie wiem jak to Menu bardziej fachowo nazwać, chodzi o analogiczne do Menu Start w Win XP.

    Mabox/XFCE. Lenowo Thinkpad T400. 3GB RAM.

    #7037
    napcok
    napcok
    Administrator

    Konfiguracja pipe-menu obbrowser jest w pliku ~/.config/obbrowser/config.pl

Oglądasz 4 posty - 1 do 4 (z 4 ogółem)

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.