Home › Fora › Różności › Luźne rozmowy › Dekoder kablówki – połączenie HDD
- This topic has 3 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 6 years temu by azja.
- AutorPosty
- 16 października 2018 o 16:04 #8429aquilaModerator
Mam dekoder telewizji kablowe z usb gdzie mam wpiętego pena. W opisie jest, że może być potpięty dysk HDD.
Pomyślałem co by podłączyć stary dysk Sata. Znalazłem coś takiego ale nie wiem czy to zadziała i dużo komentarzy o spalaniu się szybko zasilacza.
Ktoś może miał z tym do czynienia? No i jakie inne rozwiązania proponujecie.
Nie jest mi to koniecznie potrzebne (leży dysk 160GB to zawsze więcej niż 32 GB pen). Dlatego optuję za najtańszym rozwiązaniem.16 października 2018 o 20:57 #8434azjaModerator… mam i używałem wiele tego typu rozwiązań (podłączanie zewnętrznych dysków po USB), m.in. coś takiego, co linkujesz. Preferuję jednak inne rozwiązanie: obudowa. W zależności od potrzeb, może być na dyski 2.5/3.5″, ATA/SATA, albo na wszystko. Ot, choćby coś takiego:
https://allegro.pl/solidna-obudowa-kieszen-dysku-hdd-3-5-sata-ata-usb-i7198247567.htmlNie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
17 listopada 2018 o 14:54 #8584aquilaModeratorNo tak. To chyba najlepsze rązwiązanie. Obudowa solidna z porządnym zasilaczem. Rzeczywiście mozna wszystko podłączyć i 3,5” (skręcany śrubkami), 2,5” (nie ma możliwości przymocować by się nie poruszał). Kupiłem, działa, nawet sobie poprzerzucałem te filmy z pendrajwa. Dodatkowo można tanio trafić. Widziałem w promocji za 29 zł i najtańszą przesyłką 5,99 zł.
17 listopada 2018 o 16:57 #8585azjaModerator… jeżeli nie mogę unieruchomić dysku (np. brak możliwości przykręcenia do obudowy/płyty), to wykorzystuję dwa patenty:
# klejenie, od spodu, za pomocą pianki samoprzylepnej dwustronnej (nie cienkiej taśmy, tylko pianki);
# dystans z pianki lub gumy, na górze, pomiędzy dyskiem, a obudową.Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.