Home › Fora › Środowiska graficzne › XFCE › Istalacja drukarki wifi brother DCP-J105
- This topic has 3 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 5 months temu by pavbaranov.
- AutorPosty
- 29 maja 2017 o 18:01 #4309jarek_sewerynForumowicz
Witajcie,
czy miżecie mi, laikowi i „dziecku windowsa” opisać jak krowie na miedzy proces instalacji sterowników do drukarki Brother DCP-J105. Na stronie producenta umieszczone zostały sterowniki do tego modelu jednak nie wiem jak je zainstalować. Z drugiej zaś strony piszecie, że te sterowniki nie powinny być instalowane.
Konsola to dla mnie czarna magia…
Pomożecie?29 maja 2017 o 18:12 #4311pavbaranovForumowiczKonsola to żadna czarna magia, ale w Manjaro XFCE masz coś takiego jak pamac (pewnie funkcjonujące jako „Instalacja pakietów”). Udostępniasz mu AUR (opcja konfiguracyjna). Wyszukujesz drukarkę po symbolu. Klikasz instalujesz.
W konsoli wygląda to tak:
yaourt -S brother-dcpj105
(yaourt to przykład, który tam chyba masz).29 maja 2017 o 18:24 #4312jarek_sewerynForumowiczDzięki za błyskawiczą odpowiedź ale niestety będę chyba prosił o popowadzenie za rękę. Przy wybraniu oprogramowania i kliknięciu zastosuj otrzymiję komunikat „nie udalo się rozwiązać zależności: brother-dcpj105: wymaga lib32-libstdc++5”
29 maja 2017 o 18:33 #4313pavbaranovForumowiczNie mam pamac – otwórz konsolę, sprawdź, czy masz ten yaourt (jak napiszesz i wciśniesz enter to albo napisze, że nie ma, albo pokaże Ci swoje opcje. Jeśli masz to wydaj w konsoli (terminal) ww. polecenie i zainstaluje Ci z wszystkimi zależnościami. Trzeba się na nie godzić. Prawdopodobnie pamac również wyświetlił Ci jakąś informację, że trzeba zainstalować dodatkowe paczki. Trzeba się na to zgodzić. Paczka, której brakuje winna być w repozytorium Manjaro.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.