Home › Fora › Forum wsparcia › Podstawy › [SOLVED] Konfliktujące pliki – thunar-archive-plugin
- This topic has 5 odpowiedzi, 4 uczestników, and was last updated 6 years, 2 months temu by azja.
- AutorPosty
- 27 sierpnia 2018 o 01:59 #8181ArturForumowicz
hej!
podczas aktualizacji wyskakuje mi taki komunikat:
konfliktujące pliki: thunar-archive-plugin: /usr/lib/xfce4/thunar-archive-plugin/engrampa.tap isntieje w systemie plików
jak to rozwiązać?
Sprecyzuj temat. Zdania zaczynamy wielką literą. Przenoszę do kosza. Popraw bo całkiem wątek usunę.
27 sierpnia 2018 o 10:35 #8182zuzol1712Forumowicz27 sierpnia 2018 o 14:07 #8183azjaModerator… odinstaluj engrampa-thunar-plugin.
Jeżeli, to nie pomoże, z jakichś powodów, to:
# odinstaluj również engrampa i thunar-archive-plugin;
# zaktualizuj system;
# zainstaluj ponownie engrampa i thunar-archive-plugin (ale już BEZ engrampa-thunar-plugin!).
… samo odinstalowanie engrampa-thunar-plugin powinno rozwiązać problem, ale spotkałem się z sytuacją (skomplikowane zależności), gdy nie wystarczyło.Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
27 sierpnia 2018 o 14:38 #8184michaldybczakForumowiczTo akurat znany problem na xfce i trąbili o tym głośno na forum angielskojęzycznym. Warto sprawdzać w Annoucements jeśli jest jakiś problem z aktuakuzacja lub po niej. Zwykle można tam znaleźć rozwiązania lub obejćia.
28 sierpnia 2018 o 16:35 #8189ArturForumowiczWitam!
Poprzedni temat o takiej samej nazwie został przeniesiony do kosza i ktoś tam na czerwono napisał abym pisał z dużej litery i coś tam doprecyzował. Jednakże nie znalazłem opcji edycji, więc kontynuuję wątek,
Tak więc po odinstalowaniu pakietu Manjaro mi się zaktualizowało. Jednakże pojawił się następujący komunikat:
Różne uprawnienia dla katalogu dla /var/lib/samba/private/ system plików: 755 pakiet: 700
Co mam zrobić w takim przypadku?
Pozdrawiam!
28 sierpnia 2018 o 17:06 #8192azjaModerator… @Artur -> wyjąłem wątek z kosza, scaliłem oba i nadałem nazwę bardziej jednoznaczną. Zwróć na to uwagę, bo tytuł ma duże znaczenie, podczas poszukiwania informacji na forum.
… co do uprawnień, j.w., to jest OT (pamiętaj: jeden wątek, jeden problem), więc krótko: moim zdaniem, w tym przypadku
sudo chmod 700 "/var/lib/samba/private/"
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
- AutorPosty
- Wątek ‘[SOLVED] Konfliktujące pliki – thunar-archive-plugin’ jest zamknięty.