Home › Fora › Środowiska graficzne › Inne › Manjaro Cinnamon
- This topic has 2 odpowiedzi, 2 uczestników, and was last updated 7 years, 10 months temu by Robert75.
- AutorPosty
- 5 stycznia 2017 o 22:14 #2461Robert75Forumowicz
Naprawdę jestem pod dużym wrażeniem Manjaro Cinnamon. Co do stabilności to jeszcze nie mam zdania ponieważ używam go od kilku dni. Ale np. pozytywnie mnie zaskoczyło bogactwo pakietów z reposytoriów Archa, jedynie raz użyłem AUR-a w celu pobrania pakietu Gtkhash, a poza tym są dostępne emulatory gier na PS1, PS2 oraz PSP (ponieważ jestem graczem). Do tej pory używałem systemu ROSA Fresh KDE4 przez ponad rok ale mi się znudził, no i potrzebowałem lżejszego środowiska graficznego. Mam nadzieje że ten system na dłużej zagości na moim piecu.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #6211106 stycznia 2017 o 10:40 #2462napcokAdministratorManjaro z Cinnamon testowałem przez jakiś czas i wrażenia bardzo pozytywne, choć takie środowiska to jednak nie moja bajka.
Taka jedna rada ogólna odnośnie używania Manjaro…
Warto śledzić ogłoszenia na oficjalnym forum dotyczące aktualizacji -> https://forum.manjaro.org/c/announcements/stable-updates
Często są tam dokładne opisy jak radzić sobie z ewentualnymi problemami przy aktualizacjach.Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
6 stycznia 2017 o 11:32 #2463Robert75ForumowiczJa wybrałem to środowisko z dwóch powodów. Pierwszy efekty pulpitu może nie tak imponujące jak w KDE4 ale np. w ustawieniach ustawiłem sobie fantazyjne skalowanie i prezentuje się dość ładnie. A drugi powód staram się wybierać systemy z dżwiękiem powitalnym w celu sprawdzenia głośników.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110 - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.