Home › Fora › Środowiska graficzne › Inne › [SOLVED] Manjaro Cinnamon i konto Google
- This topic has 8 odpowiedzi, 4 uczestników, and was last updated 6 years, 11 months temu by Robert75.
- AutorPosty
- 27 listopada 2017 o 23:51 #6342majsterForumowicz
Witam forumowiczów.
Ustawiłem w preferencjach Cinnamona (Konta usług online) swoje konto Google. W oknie Nemo, grupa sieć, pojawiła mi się pozycja z moim kontem.
Niestety podwójne kliknięcie na tą pozycję powoduje błąd o treści:
Nie można zamontować …..@gmail.com, położenie nie jest montowalne.
W czym błąd?29 listopada 2017 o 20:33 #6345michaldybczakForumowiczZapytaj się na forum Cinnamona lub Minta, bo mało kto używa Cinnamona tutaj i ciężko coś poradzić.
30 listopada 2017 o 01:00 #6347majsterForumowiczTo jakiś problem Manjaro. Sprawdzałem na wirtualce Minta 18.3 – tam działa.
30 listopada 2017 o 10:23 #6349michaldybczakForumowiczTO zapytaj się na głównym forum https://forum.manjaro.org/ żeby osoby używające Cinnamona mogły sprawdzić i dać ci znać, czy to problem globalny (u każdego) czy tylko u ciebie. A bywa tak, że coś występuje tylko u jednej osoby i wtedy trzeba szukać przyczyny. Tutaj jest mało prawdopodobne, że ktoś będzie miał jakiekolwiek doświadczenie z tą opcją, żeby mieć pomysł co robić. Większość osób z tego co widziałem deklarowało się, że używa innych środowisk, chociaż szansa zawsze jest.
Spróbuj komunikat błędu wklepać do googla, może jakiś wpis ci da pomysł co z tym zrobić. Jeśli komunikat wyskoczył po polsku, trzeba przetłumaczyć na angielski „location is not mountable”? Nie wiem tak by się to nazywało, bo słowo „montowalność” jest dość nietypowe.
30 listopada 2017 o 16:35 #6350czapnaperForumowiczZainstaluj pakiet gvfs-google jest on wymagany żeby można było zamontować w taki sposób dysk google.
Manjaro KDE/Xfce - CPU - i5-7300HQ - GPU - Intel/NVIDIA GP107M [GeForce GTX 1050 Mobile]
30 listopada 2017 o 20:44 #6351majsterForumowiczDziękuję. O to chodziło. Działa.
30 listopada 2017 o 22:00 #6353michaldybczakForumowiczTo wypadałoby zgłosić na formum manjaro do działu Support for Community Editions lub Manjaro Development, żeby pakiet dodali do następnego iso, bo to ewidentne przeoczenie.
2 grudnia 2017 o 18:26 #6376majsterForumowiczJa z moją mocno średnią znajomością angielskiego się tego nie podejmę.
5 grudnia 2017 o 14:30 #6411Robert75ForumowiczJa z moją mocno średnią znajomością angielskiego się tego nie podejmę.
Moja znajomość angielskiego także jest minimalna, a mimo to zamieszczam posty po angielsku, dzięki tłumaczowi google.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110 - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.