Home › Fora › Forum organizacyjne › Ogłoszenia › Oficjalne forum i wiki niedostępne
- This topic has 5 odpowiedzi, 4 uczestników, and was last updated 9 years, 7 months temu by aquila.
- AutorPosty
- 6 kwietnia 2015 o 12:40 #332napcokAdministrator
Wystąpiły problemy z dostępem do oficjalnego forum oraz wiki Manjaro. Problemy wynikają z tego, że zapomniano odnowić certyfikaty SSL.
Jeśli jednak chcecie odwiedzić forum lub wiki jest na to sposób – wystarczy zmienić datę :)sudo date -s 2015-04-06 +09
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
6 kwietnia 2015 o 18:25 #334ZanonimizowanyForumowiczEch … jak zrobić 78 „brandowanych” motywów do Manjaro to wiedzą, ale o odnowieniu certyfikatu przecież nie trzeba pamiętać …
6 kwietnia 2015 o 18:55 #335napcokAdministratorWychodzi na to że dużo łatwiej o grafików, niż o kogoś kto by się na poważnie zajął administrowaniem serwerów. Kilka miesięcy temu zaginęła przecież strona domowa. Cóż zdarza się :)
Lepszym sposobem, aby się dostać na forum i wiki (niż zmienianie daty systemowej z pierwszego posta) jest zainstalowanie midori – ponoć pozwala wejść na te strony.
Edit… „Nowe prywatne okno” w Firefoxie też pozwala na zaakceptowanie certyfikatu i wejście na te strony.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
8 kwietnia 2015 o 12:57 #356pavbaranovForumowiczNiektóre przeglądarki (na pewno Qupzilla, Otter-Browser, FF, nawet Chromium – choć jest to bardziej skomplikowane) dają możliwość zaakceptowania wadliwego (czyt. przestarzałego) certyfikatu i wejście na forum/wiki Manjaro. Opera nie daje takiej możliwości.
10 kwietnia 2015 o 00:49 #380napcokAdministratorNa szczęście problem został już rozwiązany.
11 kwietnia 2015 o 13:27 #397aquilaModeratorA ja przy tej okazji zainstalowałem Midori i jestem pod wrażeniem. Szybkość, obsługa bez problemu flash i korzysta z DuckDuckGo więc jesteśmy z dala od inwigilacji przez Google. Zostanie na dłużej a już jest jako główna na moim Manjaro :)
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.