Home › Fora › Forum wsparcia › Oprogramowanie › Powerpill
- This topic has 3 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 7 years, 5 months temu by azja.
- AutorPosty
- 22 czerwca 2017 o 15:27 #4737Robert75Forumowicz
Mam takie małe pytanko.
Czy warto doinstalować pakiet Powerpill?
https://xyne.archlinux.ca/projects/powerpill/Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111022 czerwca 2017 o 16:13 #4738pavbaranovForumowiczPrzy szybkim, stabilnym połączeniu z netem wielkiej różnicy nie zauważysz.
Nadto jak widzę, prawdopodobnie będziesz miał problem ze zbudowaniem jednej z zależności i trzeba to będzie nieco poprawić.
Chwalą się natomiast 4x wzrostem transferu.
Kiedyś miałem, kiedyś miałem też aria2 podpięte bezpośrednio do pacmana i… ostał się pacman. Mniej komplikacji = mniej problemów.22 czerwca 2017 o 17:19 #4739Robert75ForumowiczNajciekawsze jest to że ten pakiet jest dostępny w repo Manjaro, z tego co się orientuje to brak go w repach Arch-a (wiem to od @lingruby).
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111023 czerwca 2017 o 00:30 #4758azjaModerator… odpowiedź na pytanie czy warto instalować, to odpowiedzi na dwa pytania:
– czy warto instalować TEN pakiet?
– czy warto instalować dodatkowe narzędzia, mające 'pomóc’ przy aktualizacji systemu?… odpowiedzi na pierwsze pytanie nie znam. Odpowiedź na drugie pytanie, podyktowana jest polityką. Moja polityka wobec upgrade’u systemu jest prosta – żadnych narzędzi spoza systemowych, tej funkcji dedykowanych. Upgrade systemu jest operacją fundamentalną i nie chcę żadnego 'man-in-the-middle’. Co do czasu, to wystarczy – moim zdaniem – wybrać odpowiednie mirrory (przede wszystkim poprzez ograniczenie do pewnych krajów/kraju). Poza tym, czy jest wielka różnica, warta uwagi, pomiędzy przerwą na kawę, dwa razy w miesiącu, trwającą 10 lub 20 minut?
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.