Home › Fora › Forum wsparcia › Multimedia › [SOLVED] Problem z livestream
- This topic has 13 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 7 years, 9 months temu by majkelraz.
- AutorPosty
- 21 stycznia 2017 o 21:24 #2744majkelrazForumowicz
Przepraszam ale nie mam gdzie zapytać. Po przejściu z Manjaro na Antergos’a mam problem z jakością odtwarzanych wideo livestream. Wideo np. z YouTube działa bez problemu w największej jakości. Wszystkie livestream np. z sport.tvp.pl i z innych stron bez wyjątku się tną przy nawet mniejszych rozdzielczościach. Net mam bardzo dobry i na Manjaro nigdy nie było problemu. Z góry dziękuję za pomoc.
21 stycznia 2017 o 22:19 #2747aquilaModeratorA coś więcej, np:
1. Jaka przeglądarka i czy próbowałeś na innej?
2. Czy otwarcie przeglądarki w konsoli wysypuje jakieś błędy?
3. Czy livestream na YT też się tnie?
4. Podaj dokładny, dowolny adres streamu by sprawdzić.
To co napisałeś to ogólniki, które nic nie mówią. Więcej szczegółów.21 stycznia 2017 o 23:04 #2749majkelrazForumowiczad.1 najnowszy Firefox, tak na Chromium – to samo
ad.2 nie
ad.3 nie, na YT wszystko śmiga wyśmienicie
ad.4 zauważyłem, że nie tylko live się tnie ale również wszystkie wideo nieobsługiwane prze flashplayera, np: to wideo uruchamia się tylko w nędznej jakości i nie można zmienić na lepszą http://sport.tvp.pl/28727344/polska-tunezja-blyskawiczne-ciosy-polakow-ze-skrzydel21 stycznia 2017 o 23:41 #2750aquilaModeratorNa razie co mi przychodzi do głowy to wyłączenie flashplayera i spróbowanie jak to działa.
W pasku adresu wpisz:
chrome://plugins
i pod wtyczką flasha powinno być wyłącz. Restart przeglądarki. Lub całkowite odinstalowanie wtyczki.22 stycznia 2017 o 00:25 #2751majkelrazForumowiczTeraz działa bez zarzutu. Po chwili wskakuje automatycznie na bdb. jakość obrazu (w ustawieniach pokazuje auto) myślę że na 720. Dziękuję za poświęcenie czasu. Co jest tego przyczyną? Dlaczego wyłączenie flashplayera pomogło?
22 stycznia 2017 o 11:45 #2755majkelrazForumowiczNo niestety ciągle wideo z sport.tvp.pl się tną. Działają tylko w najgorszej jakości. Odinstalowałem całkowicie flasha i dalej to samo.
22 stycznia 2017 o 13:46 #2758aquilaModeratorTylko sport.tvp.pl, reszta działa dobrze? Może trzeba wyczyścić cookies?
22 stycznia 2017 o 15:28 #2759majkelrazForumowiczTak z tego co sprawdzam to tylko na tej stronie mam problemy z wideo, a akurat jest to dla mnie istotna strona. Nic nie pomaga.
22 stycznia 2017 o 15:58 #2760majkelrazForumowiczSprawdziłem na LiveCD Manjaro i jest identycznie więc temat chyba do zamknięcia.
22 stycznia 2017 o 16:22 #2761aquilaModeratorNo to trochę dziwne bo u mnie śmiga i to z najwyższymi ustawieniami. Na stronie tvp.pl piszą, że należy mieć łącze o prędkości powyżej 2 MB/s.
Może jeszcze w trakcie odtwarzanie sprawdź użycie procesora i RAM-u.Ps. Nie pisz posta po swoim poście tylko edytuj wcześniejszy wpis.
22 stycznia 2017 o 16:24 #2762majkelrazForumowiczNo to faktycznie dziwne bo mam o wiele szybsze łącze. Będę myślał nad tym dalej.
Dodam, że w najgorszym przypadku nie pojawia się nawet ikonka z opcją zmiany jakości.22 stycznia 2017 o 16:40 #2763pavbaranovForumowiczZainteresowałeś się może hardware’ową akceleracją? Masz na wiki Archa. Zwykle pomaga. Masz jeszcze w repozytorium program livestream, który umożliwia odtworzenie streamu w jakimś programie (typu mpv). Może to jest jakieś rozwiązanie?
22 stycznia 2017 o 17:31 #2764majkelrazForumowiczDzięki, będę próbował chociaż wolałbym znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy.
Bezpośrednio ze strony sport.tvp.pl wideo się tnie (http://sport.tvp.pl/28609478/pilka-reczna-ms-mezczyzn-18-finalu-niemcy-katar) lub działa w najgorszej jakości natomiast już tutaj (http://sportwhd.pw/tvpsport.php) działa normalnie.26 stycznia 2017 o 14:07 #2772majkelrazForumowiczDo zamknięcia. Problem ustąpił po ostatnich aktualizacjach.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.