Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › Sterowniki nvidia
- This topic has 4 odpowiedzi, 3 uczestników, and was last updated 7 years, 10 months temu by Robert75.
- AutorPosty
- 29 października 2016 o 14:07 #2135bulek20Forumowicz
Witam mam taki problem ktoś pomoże zamieszczam fotki
Attachments:
30 października 2016 o 10:57 #2145pavbaranovForumowiczJaki masz problem? Z tego co widzę, masz zainstalowane sterowniki nouveau oraz nvidia. System dziala na tych pierwszych. Narzędzie do obsługi drugich nie obsługuje pierwszych.
Jeśli chcesz coś pozmieniać, to masz od tego wiki.31 października 2016 o 06:28 #2146bulek20ForumowiczWitam to mam rozumieć że nie mam problemu bo system wybrał optymalne rozwiązanie, lepszego nie będzie.
Dzięki za poradę.31 października 2016 o 08:29 #2147pavbaranovForumowiczTo zależy czego potrzebujesz. Nie mam GPU NVidia, ale powszechnie uważa się, że sterowniki otwarte (nouveau) są znacznie „słabsze” od własnościowych (nvidia). Jeśli z jakichś przyczyn wystarczające dla Ciebie są nouveau – zostawiasz, jeśli potrzebujesz lepszych (sprawniejszych, bardziej wydajnych, masz ochotę grać, edytować filmy, grafikę itp.) – wówczas zmieniasz na nvidia. Masz w systemie narzędzie (a w zasadzie dwa) do tego, masz też podane wiki, jak to zrobić.
5 stycznia 2017 o 12:22 #2447Robert75ForumowiczWitam wszystkich. Ja mam problem z moją kartą graficzną która to: NVidia GeForce 7600 GT.I problem polega na tym że grafika nie staruję wraz z systemem muszę uruchomić NVidia X Server setting wtedy się kolory wracają. Chciałbym dodać że gdy instalowałem Manjaro Cinnamon to z trybu start(non-free drivers) ponieważ z normalnego trybu system nie chciał się zainstalować.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110 - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.