Home › Fora › Forum wsparcia › Inne › [SOLVED] Xfce4-weather-plugin
- This topic has 6 odpowiedzi, 4 uczestników, and was last updated 7 years, 9 months temu by jarek_seweryn.
- AutorPosty
- 7 lutego 2017 o 20:11 #2910jarek_sewerynForumowicz
Witajcie, własnie zainstalowałem manjaro na swoim sprzęcie i zaczynam przugodę z Linuxem. W związku z tym mam pytanie (pewnie lamerskie). jak uruchomić pakiet xfce4-weather-plugin. Mam go zainstalowanego w pamac menadżerze, jednak nie mogę go w żaden sposób uruchomić a nie ukrywam, że przydały by mi się informacje pogodowe na pulpicie..
Pomożecie??7 lutego 2017 o 20:41 #2911napcokAdministratorTo jest plugin do panelu, czyli najprawdopodobniej trzeba kliknąć prawym panel i sobie to gdzieś tam umieścić i skonfigurować.
http://goodies.xfce.org/projects/panel-plugins/xfce4-weather-pluginAppki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
7 lutego 2017 o 20:42 #2912aquilaModeratorWitaj
Na górnym panelu PPM Panel-> Dodaj aplet. Wybierz -> Komunikator pogodowy. Po konfiguracji i kliknięciu pojawi się drugie okno ze szczegółami.Ps. O masz @napcok był pierwszy :)
7 lutego 2017 o 21:17 #2913jarek_sewerynForumowiczEch, tak proste a zarazem trudne dla początkującego. Dziękuję bardzo za blyskawiczną odpowiedź. Coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten system.
A może podpowiecie jeszcze jaki program do podstawowej obróbki grafiki (kadrowanie, zmniejszanie i delikatna korekta zdjęć) oprocz Gimpa będzie hulał na tym systemie?
Pozdrawiam7 lutego 2017 o 21:23 #2915napcokAdministratorGIMP moim zdaniem do tego jest najlepszy, są jeszcze Digikam i Shotwell – akurat do tego zaprojektowane programy (prosta obróbka i katalogowanie zdjęć). Więcej o takich programach możesz poczytać na bardzo fajnej stronce:
https://404.g-net.pl/Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
7 lutego 2017 o 22:41 #29168 lutego 2017 o 20:30 #2920jarek_sewerynForumowiczPanowie dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.