Home › Fora › Różności › Luźne rozmowy › Pokaż swój pulpit!
- This topic has 102 odpowiedzi, 19 uczestników, and was last updated 5 years, 11 months temu by azja.
- AutorPosty
- 6 kwietnia 2018 o 15:23 #7171wiiniForumowicz
Dziękuję za pochlebną opinię.
Używam i3wm więc akurat takie coś pasuje, na drugim komputerze mam opensuse ( testowo) z KDE i tam wcale nie używam conky bo jakoś dziwnie mi przeszkadza.Jak wrócę do domu to prześlę ustawienia conky.
10 kwietnia 2018 o 22:32 #7188michaldybczakForumowiczPosiedziałem na ciemnym wystroju jakiś miesiąc i teraz już mnie korci na zmianę, więc wróciłem na jasny styl i jak zwykle mac-o-podobny. Tym razem pobawiłem się z czcionką i dużo wierniej udało się styl mac’a uzyskać. Mac OS to zamknięty i ograniczony syf, ale styl mi się podoba a Plazma nadaje się najlepiej do jego mimiki. No i fajnie się pobawić Plazmą i wycisnąć z niej co się da, a da się bardzo wiele :D
Attachments:
11 kwietnia 2018 o 15:31 #7190Robert75ForumowiczZ powodu nagłego zniknięcia moich screenów, wrzucam nowy.
I mam prośbę do modów tego forum.
Czy mógłby ktoś z Was usunąć moje wcześniejsze posty z tego działu, na którym jest brak screenów.
Z góry dziękuję.Attachments:
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111011 kwietnia 2018 o 20:08 #7192michaldybczakForumowiczCoś ostro pomieszał nasz admin bo nie mogłem się zalogować swoimi normalnymi danymi. Zaakceptowało te ze strony deweloperskiej.
16 kwietnia 2018 o 20:38 #7207azjaModerator… @Robert75 -> widzę kilka Twoich postów, których treść sugeruje obecność screen’u, a brakuje go. Ja jednak czasem nie widzę załączników (mniejsza o to dlaczego), więc gdybyś był tak uprzejmy – podaj numery Twoich postów w tym wątku, w których brakuje obrazów i uważasz, że należy je usunąć.
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
16 kwietnia 2018 o 20:53 #7208napcokAdministrator@robert75, widzę wszystkie (chyba) twoje obrazki. Zniknąć mogły w momencie jeśli serwer na który je wrzucasz (fotoszok.pl) był niedostępny.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
17 kwietnia 2018 o 12:13 #7213Robert75Forumowicz@napcok Screeny z hostingu Fotoszok.pl widać, natomiast screeny z hostingu Postimge.org zniknęły ponieważ zmieniła się nazwa servera na Postimage.cc na którym są przechowywane screeny. I to stąd brak go na tym forum.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111017 kwietnia 2018 o 12:57 #7216azjaModerator… @Robert75 -> jeżeli podaż nowe, prawidłowe lokalizacje (jest / ma-być), to można je zmienić.
17 kwietnia 2018 o 13:05 #7218Robert75Forumowicz… @robert75 -> jeżeli podaż nowe, prawidłowe lokalizacje (jest / ma-być), to można je zmienić.
Dzięki @azja za dobre chęci, ale już usunąłem z servera swoje wcześniejsze screeny. Tak więc zmiana z org na cc nic nie da.
A poza tym @napcok już usunął moje wcześniejsze posty bez screenów.Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111017 kwietnia 2018 o 13:12 #7219azjaModerator… no tak, to jest problem tego rodzaju wątków – umieszczać screen’y o małej rozdzielczości, dostosowując się do ograniczeń narzucanych przez forum, ale zyskując jednolitą lokalizację dla posta i załącznika; albo zlinkować dużego screen’a z zewnętrznej lokalizacji, zyskując większą rozdzielczość, ale ryzykując utratę link’a (zaprzestanie świadczenia usługi, zmiana domeny, czy wewnętrznej struktury).
17 kwietnia 2018 o 13:14 #7220aquilaModeratorZrealizowałem, któregoś dnia prośbę @robert75 i wywaliłem wpisy bez wyświetlających się obrazów. Dajcie więc spokój już z tym tematem przekształcającym się w OT tylko zacznijcie się chwalić nowymi screenami. :)
17 kwietnia 2018 o 14:05 #722217 kwietnia 2018 o 14:51 #7226azjaModerator… @aquila -> mówisz i masz :-)
Attachments:
2 maja 2018 o 21:07 #7358yooForumowiczMy desktop
3 maja 2018 o 12:19 #7359Robert75Forumowicz@yooz Jeżeli chcesz aby Ci wyświetlało ilość pobranych i wysłanych danych, musisz edytować config conky w tym miejscu:
# internet i przesyl danych ${voffset 10}${color5}Internet $hr #${color7}${gw_ip} / ${addr wlo1} ${color7}${font}Pobieranie: ${downspeedf wlo1} KB/s $alignr ${totaldown wlo1} ${color7}Wysyłanie: ${upspeedf wlo1} KB/s $alignr ${totalup wlo1}
A konkretnie zamiast wlo1, wpisać swoje urządzenie. Aby się dowiedzieć jakie jest Twoje urządzenie, wystarczy kliknąć PPM na ikonę NM i wybrać informacje o połączeniu.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110 - AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.