Home › Fora › Różności › Luźne rozmowy › Pokaż swój pulpit!
- This topic has 102 odpowiedzi, 19 uczestników, and was last updated 5 years, 11 months temu by azja.
- AutorPosty
- 21 listopada 2018 o 15:38 #8606napcokAdministrator
Trochę z kosmosu :)
Attachments:
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
23 listopada 2018 o 17:48 #8610Robert75Forumowicz@napcok mógłbyś się pochwalić skąd to pobrałeś, ja również to testowałem, tylko nie pamiętam nazwy oraz strony.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111023 listopada 2018 o 18:27 #8611napcokAdministrator@Robert75
Projekt na Github: https://github.com/GitSquared/edex-uiAle widzę, że też już jest w AUR.
Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
27 listopada 2018 o 03:02 #8631azjaModerator… gdzieś-kiedyś mignął mi przed oczyma projekt, na którym eDEX-UI bazuje. Ciekawe połączenie terminala, managera plików i monitora systemu. Można by potraktować go jako shell – byłby wtedy czymś w rodzaju terminalowego desktop’u. Jeżeli ktoś chce potestować, to polecam ściągnąć z GiHub’a wersję AppImage – nie wymaga instalacji. U mnie chodzi bez zarzutu.
… jest jedno 'ale’ – w ogóle nie łapię sekcji (modułu, czy jak to nazwiemy) MEMORY. Czy ktoś będzie tak dobry i wytłumaczy mi o co tam kaman?
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
8 grudnia 2018 o 01:24 #8697napcokAdministratorAkcja re-animacja :)
Attachments:
13 grudnia 2018 o 13:37 #8710azjaModerator… @napcok -> miłe dla oka, czytelne i eleganckie.
13 grudnia 2018 o 19:14 #8712napcokAdministratorMabox 18.12 testing …
Attachments:
14 grudnia 2018 o 16:29 #8717azjaModerator… zawsze pociągała mnie skromna i mało wyszukana, ale jednak elegancja Openbox’a – może właśnie ze względu na swój 'nieśmiały’ charakter. Szczególnie, że przez długie lata używałem windows’owej wersji Blackbox’a, na swoim WinXP. Być może powrócę w te okolice, bo zastanawiam się nad zagospodarowaniem EeePC.
14 grudnia 2018 o 18:27 #8718napcokAdministrator@azja dla mnie to najwspanialszy WM, który pozwala na zbudowanie sobie wokół niego całego środowiska dokładnie tak jak ci się podoba. I to niezależnie czy chcesz pracować efektywnie (obsługa z klawiatury) czy relaksacyjnie np. wieczorem sobie poklikać.
Możliwości konfiguracyjne wspaniałe, pipemenu – genialna sprawa, przy odrobinie chęci można sobie poszaleć :)Appki pod konsolę | czasem piszę tutaj | Pomóż sobie i innym - mądrze zadawaj pytania
14 grudnia 2018 o 18:59 #8719azjaModerator… @napcok -> o możliwościach konfiguracyjnych mogłem się przekonać, dopieszczając (przez kilka miesięcy) windows’owego Blackbox’a (w którym Openbox ma swoje korzenie – dla postronnych czytaczy). Wybierając Xfce, jako swoje środowisko, kierowałem się wieloma czynnikami i był, to najlepszy wybór, ze wszystkich możliwych. Niespełniona ekscytacja odkłada się jednak na żołądku, więc już wiem, że (w celach leczniczych) na jednej z maszyn będzie Openbox. Czekam na nowego Mabox’a i mam nadzieję, że będzie również w wersji 32-bit – jeżeli nie, to wykorzystam go do zmaboksowania Manjaro-32 :-)
… poniżej, biurko piątkowym popołudniem.
Attachments:
20 grudnia 2018 o 16:42 #8739Robert75ForumowiczOczywiście Anarchy Xfce.
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #62111024 grudnia 2018 o 14:38 #8767napcokAdministratorMabox na święta :)
Attachments:
24 grudnia 2018 o 18:36 #8773azjaModerator… podepnę się @napcok, jeżeli pozwolisz, do Twojej ilustracji:
Współtowarzysze podróży po wolnej części świata wirtualnego! Życzę Wam, aby Wasze kobiety uśmiechały się do Was łobuzersko; aby Wasi mężczyźni trafnie odczytywali Wasze myśli; aby Microsoft, Google i inni błądzący odnaleźli drogę, z pożytkiem dla Was; oraz aby wszystkie Wasze update’y były successful. Enter :-)Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.