Home › Fora › Forum wsparcia › Sprzęt i sterowniki › [SOLVED] Modem Huawei pomoc
- This topic has 126 odpowiedzi, 10 uczestników, and was last updated 6 years, 4 months temu by pavbaranov.
- AutorPosty
- 24 czerwca 2017 o 08:42 #4830azjaModerator
… jeżeli trafiasz na problem, którego nie możesz rozwiązać, albo środki, które musiałbyś przeznaczyć na jego rozwiązanie, są – z Twojego punktu widzenia – niewspółmierne do uzyskanych korzyści, to zastosuj obejście. Ponowna instalacja, to też element nauki systemu i jest, bardzo często, nie do uniknięcia na początkowym etapie użytkowania. Ja, na etapie testowym, skasowałem kilka instalacji. Jedna uwaga: zawsze polecam, w razie problemów z dystrybucjami społecznościowymi (np. Manjaro Cinnamon), aby wykonać referencyjną instalację Manjaro Xfce (distro oficjalne), żeby mieć materiał porównawczy.
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
12 lipca 2017 o 15:26 #4997lysyyForumowiczZainstalowałem Manjaro Xfce,doinstalowałem usbmodeswitch i MobilePartner i juz wszystko jest ok
Dziekuję wszystkim za poświecony czas i porady12 lipca 2017 o 18:47 #5001azjaModerator… Xfce powinien Cię usatysfakcjonować. Odwołuje się do tego samego pnia, z którego wywodzi się Cinnamon. Wizualnie i konstrukcyjnie jest, podobnie jak Cinnamon, ładniejszą i sprawniejszą implementacją klasycznego podejścia do desktopu, czy szerzej – graficznego interface’u użytkownika. Uważany jest za lżejszy od Cinnamon’a, co nie przeszkadza mu mieć sporego potencjału estetycznego. Jeżeli nie zadowala Cię standardowa konfiguracja, to na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie – osobiście polecam Vertex-Maia-Dark, jako punkt wyjścia do szukania własnej koncepcji wizualnej strony systemu. Powodzenia i zadowolenia z użytkowania systemu.
Nie zadawaj pytania, jeżeli nie jesteś gotów usłyszeć odpowiedzi
13 lipca 2017 o 13:55 #5037lysyyForumowiczMam chęć przetestować wersje społecznościowe np. LXDE ,Budgie , KDE czy Cinnamon tylko nie wiem czy jest sens ?
13 lipca 2017 o 16:53 #5052pavbaranovForumowiczNie ma sensu. Doinstalowujesz środowisko i masz wybór w DM. Uwaga – zbyt duża ilość DM, w niektórych przypadkach, może nie być wskazana (lub trzeba popracować nad ich odpowiednią konfiguracją).
21 czerwca 2018 o 09:39 #7755tjmpsForumowiczMoja sytuacja jest podobna. Modem HUAWEI E173 dostępny i z możliwością konfigurowania połączenia w XFCE, a w KDE zapala się zielony kwadrat (mobile) w połączeniach ale nie można edytować połączenia. Przeczytałem wszystkie podpowiedzi i najlepiej by było, żebym zainstalował XFCE, a potem zmienił pulpit na KDE, który mi bardziej odpowiada. (Wyłącznie mi odpowiada) Da się?
21 czerwca 2018 o 15:05 #7759pavbaranovForumowicz@tjmps – Zadaj swoje pytanie w nowym wątku (ten jest SOLVED – rozwiązany) i wiele użytkowników nie pomyśli nawet, że zgłaszasz tu jakiś nowy problem.
- AutorPosty
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć w tym wątku.